Zajímavosti
PROČ JSME NEMOCNÍ?
Tuto otázku kladou sobě i ostatním miliony lidí. Jak dosáhnout toho, abychom žili dlouho, nebyli nemocní, radovali se ze života.
Proč v nejdůležitějších momentech naší existence najednou přestávají fungovat obranné mechanizmy? Je možné udělat něco, co by zvrátilo tento proces? V této knize nebudeme moct odpovědět na všechny tyto otázky, ale dotkneme se jednoho velmi důležitého aspektu samoregulace vlastního zdraví - očisty systému. Kniha je určena všem, kteří chtějí být zdraví.
Starobylé čínské přísloví říká: „Svou nemoc hledej na dně talíře." Tato lidová moudrost po tisíciletí určovala základní směry
ozdravení lidského organizmu ve východních zemích. Již Avicenna říkal: „Pokud člověk onemocněl, první, co má udělat, je odmítnout potravu. Zadruhé vykonat očistné procedury střev. Zatřetí změnit charakter výživy a propláchnout „kanalizační systémy organizmu" (lymfatický, močový, žaludeční a střevní trakt). A pouze v případě, že vše selže, by měl požádat o pomoc lékaře".
Pro vznik nemoci existují minimálně čtyři hlavní skupiny, o kterých budeme mluvit. A potom zkusíme pochopit, že stejně jako v ruském přísloví „sedmero pohrom - jedna odpověď" lze najít správné východisko z této situace.
První příčina onemocnění:
Špatně se stravuje
„Kopeme si hrob lžící a vidličkou" a „Svou nemoc hledej na dně talíře" mají hluboký smysl. Prakticky jsme přestali používat čerstvé živiny, které jsou nezbytné pro náš organizmus. Patří k nim čerstvé ovoce a zelenina, jahody, čerstvé mléko, domácí sýr, čerstvé maso, ryby, čerstvě vymačkané džusy, ořechy, obiloviny. Samozřejmě používáme některé produkty, ale nejdříve ho „zabíjíme" a teprve potom se ho snažíme vstřebat. „Zabití" produktu - to není to, co jste si pomysleli o zvířatech. Naopak, jsou to pouze příjemné věci, které máme moc rádi. Vražednou zbraní je sůl, cukr, ocet, kyselina citrónová. Způsob zabití je poměrně originální: Jedná se o přidávání těchto komponent do hotových jídel a v důsledku úplného nebo částečného zastavení práce fermentů. Fermenty jsou látky bílkovinového původu, s jejichž pomocí dochází k štěpení produktu na jednotlivé sou-části. Stálý řetěz fermentačních procesů - to je podstata života. Pouze v přítomnost' fermentů se z potravy získává energie, nezbytná pro život.
Velkým omylem v životě každého člověka je používání „mrtvých deformovaných věčně skladovatelných produktů".
V takové situaci je organizmus nucen vyrábět fermenty pro trávení potravy samostatně a vynakládá na to obrovské množství energie.
Avšak ještě větší chybou je používat „škodlivé" produkty, tj. takové, které byly zabity chemickým způsobem - vysušená šťáva obzvláště cynickým, pro živou buňku smrtelně nebezpečným způsobem s použitím nejnovějších vědeckých postupů. Mezi takové produkty patří ty, které obsahují karcinogenní „éčka", konzervanty, jakými jsou formaldehyd, barviva, stabilizátory, blokátory fermentů, antibiotika, hormony, kyseliny. Zvýšením spotřební lhůty produktů věda zároveň zhoubně působí na lidský organizmus. Všechny tyto potravinové doplňky ničí imunitu, narušují práci vylučovacích systémů: lymfatického, močového, trávicího atd.
Použití takových potravin je často hlavní příčinou rozvoje stovek onemocnění, které nelze vyléčit, pokud tyto produkty z jídelníčku nevyloučíme. Téma je velmi aktuální a závažné pro zachování lidského zdraví.
Nikdy nepoužívejte věčně žijící potraviny.
Druhá příčina onemocnění:
Kromě toho, že se nesprávně stravujeme, také nedodržujeme pitný režim
VLIV DEHYDRATACE NA LIDSKY ORGANIZMUS
Je známo, že organismus novorozence se z 90% skládá z vody. Organismus dospělého člověka ze 70-80% skládá z vody a člověk, umírající stářím, má kritické množství vody pouhých 55%. Lze tedy říct, že proces stárnuti - to je proces „vysýchání" organismu.
Objevuje se žízeň. Objevuje se pocit neklidu, snižuje se chuť k jídlu, práceschopnost klesá přibližně o 20 %. Objevuje se pocit nevolnosti, závratě, emocionální nerovnováha, únava. Ztrácíme koordinaci, plynulost řeči. A navíc k ranním sympto-mům se přidávají poruchy termoregulace, začínají umírat buňky. Teď už nestačí rychle se napít vody. Chemická rovnováha organizmu se výrazně změnila. Abychom ji obnovili, je nezbytná profesionální lékařská pomoc. Může nastat smrt.
Pijeme všechno, co bublá a teče, ale nejen to, co je nezbytné pro náš organizmus. Zpravidla to jsou chemické nápoje sladké sycené s barvivý, rozpustnou kávu, aromatizovaný čaj, chemický kvas, umělé mléko. A tělo tohle všechno nepotřebuje, dokonce ani v těžkých časech. Organizmus potřebuje pouze čistou „živou" vodu. A tady nastává problém. Ale tento problém zpravidla není technický, ale psychologický. V žádném případě nesmíme pít chlorovanou vodu přímo z kohoutku. Chlor hubí bakterie nejen ve vodě, ale i v našem trávicím traktu. A nejcennější bakterie jsou ty, které žijí v našich střevech. To je naše přátelská flóra. Mimochodem chlor při varu nezmizí a stává se nerozpustnou sloučeninou.
Je nezbytné vodu před vařením nechávat 24 hodin odstát při občasném míchání, aby chlor zmizel.
VLIV DEHYDRATACE NA LIDSKÝ ORGANISMUS
Při ztrátě vody v množství méně než 2% tělesné hmotnosti se dostaví pocit žízně, při ztrátě 6-8% se dostaví závrat' bolest hlavy, nastává stav polovičního bezvědomí, při 10% ztrátě dochází k halucinacím a poruchám polykání. Ztráta 10-20% vody je životu nebezpečná.
Začíná-li být organismus vystaven dehydrataci, do určitého okamžiku nejsou jeho funkce nijak narušeny, protože je v něm uložena rezervní schopnost k přežití. Ovšem s rostoucím stupněm dehydratace se organismus přibližuje k hranici, za kterou už systém regulace nemůže plnit určité funkce.
V závislosti na stupni potřeby začíná každý orgán vysálat varovné signály.
Tyto signály jsou symptomy lokální žízně a ztráty vody a lze je odstranit prostým zvýšením spotřeby vody. Často jsou potlačovány používáním silných farmaceutických přípravků.
Musíme se naučit rozpoznávat příznaky dehydratace a chápat, že v takových případech je jediným lékem voda. Ta je klíčem k našemu zdraví.
Třetí příčina onemocnění:
Ekonomická endogenní zatížení lidského organizmu
Lékaři po celém světě dospěli k jedinému závěru: „Ekologická krize - základní příčina, která zahubí lidstvo". Více než polovina onemocnění je ekologicky podmíněná. Co to je endogenní znečištění? Jsou to technické jedy - vysušené šťávy průmyslové a komunální (laky, barvy, ředidla, komunální chemické prostředky), znečištěný vzduch a voda s 13 000 toxickými znečišťovači a také mnoho jiného, co nás obklopuje, proniká do nás přes vzduch, vodu, potraviny, pokožku, postupně nás tráví a přitom narušuje práci vylučovacích systémů.
Čtvrtá příčina onemocnění:
Agrese bakterií, virů, plísní a jiných parazitů a prvoků
Myslím, že nejhůře diagnostikovatelným problémem zdraví lidské společnosti jsou paraziti. Uvědomuji si, že toto tvrzení je velmi odvážné, ale je založeno na mých 20letých zkušenostech s více než 20 000 pacientů Doktor Ross Anderson.
Podle statistiky je více než 90 % lidstva nositeli parazitů a mikrobů.Nežijeme v přírodě sami. Společně s námi zde žijí celé skupiny jiných živých tvorů, dokonce starších než my, a proto lépe přizpůsobených, chytřejších, než jsme my. Bakterie nebo plíseň nikdy nebude jíst potravu, která je pro ně nebezpečná a kterou naopak jíme my. Plíseň je stejná živá buňka jako ty naše. Když zabíjíme potraviny, bezpečně je chráníme před bakteriemi a plísněmi a zároveň ničíme vlastní tělo. Podle údajů Světové zdravotnické organizace je 70 % diagnóz na světě stanoveno nesprávně. A to mluvíme o rozvinutých zemích. V naší zemi nikdo takové průzkumy neprováděl především kvůli obrovskému množství příslušníků mikrosvěta a problémům spojeným s laboratorním určením původců onemocnění. Často se zdá, že nemoc nemá příčinu. Ale ona existuje, pouze o ní nic nevíme. Na-příklad existuje parazit toxokaróza neboli škrkavka psí.
Toxokaróza
Připomíná dětskou askaridózu, liší se pouze délkou, není dlouhá 20-30 cm, ale 10-15 cm. Toxokaróza se v našem organizmu nerozmnožuje, a to znamená, že samičky nesnáší vajíčka. Laboratorní rozbor stolice proto neodhalí přítomnost tohoto parazita.
V takovém případě parazit žije a napadá celý organizmus včetně oční bulvy. Velké množství psů je nakaženo toxokarózou.
Podle závěru z roku 2003 se počet onemocnění zvýšil l,5krát. V 50. letech 20. století H. Wilder prozkoumal 24 očních bulv, které byly pacientům vyoperovány kvůli podezření výskytu rakoviny. Ve 20 případech byly zjištěny larvy toxokarózy (83,3 %). V 70. letech při podobném výzkumu (bylo vyope-rováno 254 očních bulv) byly zjištěny larvy tohoto druhu škrkavky u 35,5 % případů.
Důsledky komplexního očištění
V DŮSLEDKŮ KOMPLEXNÍHO OČISTĚNÍ:
- Obnovuje se práce jater, ledvin, slinivky.
- Očišťuje se pleť.
- Zlepšuje se kardiovaskulární činnost.
- Klesá váha (o 3 a více kg).
- Osvěžuje se dech.
- Zmenšuje se alergie.
- Zvyšuje se práce pohlavních žláz.
- Organizmus se očistí od parazitů a prvků.
- Obnovuje se imunita.
- Zmenšují se bolesti hlavy.
- Zlepšuje se funkce kloubů.
- Zvyšuje se úroveň energie.
- Zlepšuje se průběh mnohých chronických onemocnění.
Efektivita očištění značně vzrůstá při užívání vody s minerálním doplňkem „Coral Mine" na všech etapách. Tento doplněk je sám unikátním přírodním ozdravným faktorem. Taková voda obsahuje okolo 70 životně důležitých minerálů, makro- i mikroelementů v lehce stravitelné formě a v optimálním poměru. Doplněk napomáhá snížení povrchového napětí vody, zabezpečuje její bezpeč-nost (očišťuje od chloru a toxických látek), dělá vodu zásaditou a čistí ji. Voda se stává biologicky vhodnou a lehce stravitelnou.
FYZIOLOGIE TRÁVICÍHO TRAKTU
Naše zdraví závisí v mnoha ohledech na kvalitě potravin, které jíme, jak je zpracováváme a vstře-báváme v žaludečním a střevním traktu, a zda •.právně vylučujeme nezpracované toxické zbytky.
lak se uskutečňuje proces trávení potravy v lidském organizmu?
JÍCEN přijímá a posouvá potravu do žaludku.
ŽALUDEK zabezpečuje základní etapu trávení s pomocí kyseliny solné.
V TENKÉM STŘEVĚ probíhá další etapa trávení. Povrch střeva má velké množství klků. Jejich souhrn zabezpečuje přeměnu potravin, které se rozkládaly z „mrtvé" hmoty na živé kapičky buněčné cytoplazmy.
JÁTRA produkují žluč nezbytnou pro štěpení tuků. Známe přibližně 30 biochemických funkcí jater, a to je pouze začátek. Je to unikátní biochemická laboratoř života. Očištění organizmu probíhá převážně v noci. Pokud neprobíhá v patřičné kvalitě, člověk se budí unavený. Rozsah průběhu látkové výměny v játrech je obrovský. Játra se ze 75 % skládají z vody, podobají se obrovské sající houbě.
ŽLUČOVÝ MĚCHÝŘ hromadí žluč a ve správném okamžiku ji dodává do střeva.
SLINIVKA vylučuje trávicí fermenty, nezbytné pro štěpení různých druhů potravy. Zároveň je žlázou endokrinního systému a vylučuje hormon inzulín, který reguluje koncentraci cukru v krvi.
V TLUSTÉM STŘEVĚ probíhá konečné štěpení potravy s pomocí bakterií a trávicích šťáv, formují se nezpracované zbytky, které bude nutné odstranit.
ESOVITÉ STŘEVO slouží jako úložiště, ve kterém toxické odpady nabývají tuhé podoby a přirozenou cestou přes konečník odchází z těla ven.
STŘEVNÍ TRAKT je zásobován velkým množstvím krevních cév. Všechny výživné látky, které se vytvoří při procesu trávení a jsou nezbytné pro život organizmu (vitamíny, minerály, aminokyseliny, fosfolipidy atd.), se vstřebávají přes povrch střevní sliz- nice do krve, která je roznáší k buňkám.
V ideálním případě se má jednat o neporušené výživné substráty. Při optimální práci střev to tak je, ale pokud se ve střevech naruší proces trávení, pak to také vede ke značným poruchám v krvi. Všechny jedy a toxiny, které se vytváří v tlustém střevě, začínají přes obrovskou plochu pronikat do žilní krve. Žilní kolektor je umístěn tak, že od 2/3 střeva (délka střeva do 12 m) krev odchází přes játra, a od poslední třetiny, obsahující tlusté střevo, esovité střevo a konečník, krev proudí přes plíce. Právě proto při onemocněních tlustého střeva u lidí se u lidí
zpravidla rozvíjí onemocnění plic až k astmatu. Toxická krev zatěžuje vylučovací systémy organizmu: močovou, dýchací, lymfatickou. Nakonec to vede k rozvoji vážných chronických nemocí.
Podmínkou pro narušení práce systémů trávicích orgánů je: špatná životospráva, špatná kvalita potravin, špatná ekologická situace, disbakteriózy střev, špatné návyky (alkohol a kouření), chronická onemocnění trávicích orgánů atd.
Rentgenogram střev: snížení příčného oddělení tlustého střeva, spastická kolitida
Autor tohoto článku Olga Butakova.